CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Saturday, 23 February 2013

Malam Yang Riang ^.^

Assalamualaikum readers!!!
Weehee best mlm ni!!

While Abah and Mama pergi grand dinner at Alson Klana, me and my sistas td gi jalan2. Tadi kami singgah pasar mlm jap, dah lama x pergi. Peniaga2 pasar mlm pemurah & baik hati!! ^.^
Nak tahu kenapa??
Tadi Ina beli kuey teow sup daging. So waktu pak cik tu tengah potong2 daging, dengan suara malu2 Ina minta "umm nak daging lebih boleh?.. =3 terima kasih ^.^", "boleh..",  Tulis kat situ sup daging RM5.. Bila nk bayar Kak Ayu hulur 10 ringgit.. Lepastu dapat baki 7 ringgit.. dia cakap RM 3.. Tiga ringgit je!  Siap ada bebola daging lg! Wahhh pemurahnya pak cik tu ya ;)
Pastu kak Na pula beli laksa. Pak Cik yg jual laksa tu pun baik. Ada customer tu tak ada duit kecil, jd dia pun hulurlah RM50. Pak Cik tu boleh kata, "Duit kecil tak ada ya dik. Haaa tak apalah, lain kali pun takpa. Kalau ada nnt bayar, tp kalau dah jalan kemudian lupa tak apa..", mula customer tu mcm tercengang-cengang, then dia ingat nak biar pak cik tu simpankan laksa tu dulu lah, but that uncle insisted and he ask the customer to bring the laksa with him without paying.. Awhhh.. Then then, ada uncle jual mainan tau, tiba2 uncle tu cakap, "You are beautiful", then I said "Thank you! ^.^", hikhihi. Sebenarnya waktu tu Ina tgh berborak gelak2 dgn kakak, pastu tetiba uncle tu cakap begitu pula. Hihihii~
Seterusnya, (cewahh ada penanda wacana lagi) lalu kat depan abang jual bawang, pastu dia panggil, "Ani, Ani..", hahahah then kawan dia pula cakap, "Eh, nama dia bukan Ani lah, cuba panggil Jamilah, Jamilah..",
Hahahahh. Abg2 tu buat lawak XD !!
#p/s: Kak Ana pula cakap dia suka gi pasar malam sebab boleh cuci2 mata..hihihii me too me too!! Abg jual bawang, abg jual daging, anak2 pakcik jual laksa.. Ngeh3, bukan menggatal mahupun menggedik, cuma nak mengatakan bahawa... KEBANYAKAN ORANG MELAKA MEMANG ADA RUPA lahhh!! Hahahahaha XP
In a nut shell, peniaga2 ni memang ikhlas dalam pekerjaan mereka, kakak kata macam tu lah untuk dapat berkat.. All I can say here is, semoga Allah memberkati dan memberi rahmat kepada mereka yang bertungkus lumus & ikhlas dlm melakukan pekerjaan mereka. Semoga Allah memurahkan rezeki para peniaga ini. Amin..
#bekerjalah untuk mencari keredhaan Ilahi,.. Janganlah kita selalu bermasam muka, bermuram durja..senyum2 lah selalu =D
Ya Allah, Aku bersyukur dengan segala pemberian Mu Ya Allah..
ALHAMDULILLAH~

Published with Blogger-droid v2.0.10

2 comments:

Anis Nadia

untung la dok melaka T,T

adindAdlina

Untunglah ddok putrajaya :'( td pg kita singgah dpp.. Pastu kontraktor tu kata sebulan lg baru siap.. Lama babe!!!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...