CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Thursday, 31 March 2011

TODAY..it was hurtful~



Dekat dunia ni, mana ada Allah cipta orang yang sempurna..
Semua orang pasti ada kekurangan & pasti ada kelebihan masing2..
Sebenarnya Allah nak uji kebolehan kita dalam meredhai kekurangan kita, 
pada masa yang sama mensyukuri & menggunakan kelebihan kita itu ke arah kebaikan.

Saya sedar siapa diri saya ini..
Ya, saya tahu saya tak tinggi..
Dan ya, saya tahu saya tak kurus macam kamu..
Tapi saya tak gemuk tau..
Kalau bagi awak, saya ni gemuk pun apa salah nya..
"ishh, kalau Adlina kurus, mesti cun kan~"
"kalau Adlina tinggi mesti comel, tapi bila rendah, x cute sangat lah.."
(kata kamu)
(lalu saya menjawab)
"Alhamdulillah, kita bersyukur dengan apa yang Allah pinjamkan pada kita.."
(sambil merenung matanya, saya berkata lagi)
"macam orang zaman sekarang, tak reti bersyukur,."
"tak pe, nanti waktu cikgu R buat eksperimen waktu bab nutrition(Bio),
 Adlina boleh lah join!"
(kata kamu lagi)
Saya amat tawar hati walaupun untuk melihat mukanya lagi,.
Saya melemparkan senyuman, & terus ke hadapan.
(eksperimen bio tu adalah untuk mereka yang overweight..pastilah amat, amat, amat 
terluka hatiku pada waktu itu..)

Habis tu, kalau Allah nak pinjamkan kita dengan bentuk fizikal macam ni apa kita boleh buat..
Kalau Allah dah takdirkan rupa kita macam ni,
walaupun kita dah berusaha untuk jadi lebih tinggi & lebih kurus,
apa kita boleh buat?..
kita redha & bersyukur sajalah~
Saya sentiasa berfikir,
saya sentiasa ada Abah, Mama, Kakyu, Kakna & Kak Ija yang amat rapat,
keluarga yang menyayangi saya, sentiasa menempuh kegembiraan atau dugaan bersama2,
  saya ada bakat tersendiri, saya ada akal fikiran yang cerdik,
makan minum sentiasa cukup..
Apa lagi yang saya mahukan??
semuanya dah cukup..amat cukup..

2 rakan saya, Lin & Ida telah mengubat hati saya semula..
Mereka amat memahami perasaan saya tadi.
Lin turut berada di hadapan saya sewaktu si dia meng-comment saya..

IF I COULD MAKE U SEE,
SELDOM PEOPLE DO ADMIRE THOSE TALL & SKINNY GIRLS,
BUT SELDOM PEOPLE ALSO LIKE THESE small & voluptuous GIRLS..
and THROUGH MY OBSERVATION, MOST HANDSOME &TALL GUYS
HAVE A (me) KIND AS THEIR COMPANION,.

aaah,. tak kisah lah apa yang kamu nak fikir,
cuma kata2 kamu itu amatlah melukakan hati saya..
I JUST WANT SOMEONE WHO ACCEPT ME AS I AM..
and I DON'T NEED TO CHANGE MYSELF JUST TO GET SOMEONE'S ATTENTION..
BCOZ THAT IS JUST NOT RIGHT~
I'M PROUD TO BE MYSELF..
AND I'M JUST TOO GRATEFUL TO ALLAH WHO MAKE ME
A BEAUTIFUL & TALENTED GIRL THAT ONLY ME & EVERY BODY THAT ARE CLOSE TO ME;
KNOW...

Walau apa pun, kalau kamu baca ini..
kita nak mintak maaf sebab kata ustazah tadi, orang yang meminta maaf lebih besar pahalanya daripada mereka yang diminta memaafkan..
Dan kita harap kamu berfikir dulu sebelum bercakap,
kerana bila awak melukakan hati seorang kawan,
hati si kawan itu tidak akan lagi sesihat atau terubat 
seperti sebelum dilukai...
( please understand..I know that u are a good girl..
& don't only look me at the outer me, but look what is there within me, and then u can find a brave hearted, adorable friend~that was once hurt..)

7 comments:

Pacek ABU sifir

haii..taya sedih2 ye..sume owg ta perfect la.. y fenting kte yakin dengan diri sendiri...

adindAdlina

btul3! setuju sgt..tq.

Liyana Adam

Bby bby..i love you just the way you are..biar je orng tu nak ckp apa bbyh, dia pun bukannya perfect..tall and skinny like street lighting...euuwww..~ hahaha

Ice Cream's Admirer...

"Eleh eleh macam la dier tu carntik sarngat karn heeee... Adlina largiy carntirk dan comeyl dan voluptuous dan delicious hehe... wink wink ;p" kata atick...

Wada Adam

Ala baby, this kind of person is not worth it at all...
u dont have to bother at all about her..
dia bukan nye bagus pun, she just want to point out others 'weakness' from her point of view, just to cover her own flaws...
by the way, u are the most beautiful little girl in this whole wide world...
plus, we all love u soooo much..

n i guess, she is jealous of u la sayang..she has no one loving her as much as we love u :)
heee ;)

adindAdlina

Heeheeh~ thanks u girls soo much..ok, x pe pun..
she already apologised to me lately..
mmmuaah..mmuah!!`

fifa

sbar lah eyk...d dunia ney,memg kta d uji plbagai cra...adlina sbarlah..,Allah suka hambanya yg sbar..:)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...